2011. október 15., szombat

03 - Pötty főz

Készül az ebéd! Párocskám keze alól jó kis illatok terpeszkednek szét a lakásban.

Na de nem is ez a lényeg, hanem a tegnapi koncert, amit adtunk a Trio A-val, meg az utána következő örömzene egy másik helyen, meg a ma reggeli próba egy harmadik zenekarral. Ez a három megmozdulás egész kereken leírja a jelenlegi zenészi profilomat, főleg, hogy szembeállítja a múltammal. Van viszonyítási alap.
Szóval volt egy koncert. Klasszikus füstös jazz-kocsma hangulat, nagy érzelmek, indulatok, nagy muzsikálás. Szólók után tapsok, számok után izzadságtörölgetés. Ez lennék én most, már ami a nagy önmegvalósítást illeti.
Aztán volt utána egy kis nosztalgia. Régi zenésztárs szólt, hogy menjek majd, mert majd eljátszunk pár diszkóslágert buliból a régi kollégákkal. Így is lett. És nem esett jól. Nem csak azért, mert az amúgy a bulit játszó zenekar basszerosa ötször jobb volt nálam, hanem egyszerűen kinőttem ezt a miliőt. Továbbléptem a halkabb és az érdekesebb felé.
Aztán meg ma reggel ez a próba. Hangszerbemutatót csinálunk egy zeneiskolának. Na, ez a másik jelenlegi oldalam, a megélhetési. Ezt talán nem kell ecsetelnem.

A cél: az önmegvalósítás és a pénzkereset összehaverkodtatása egymással. Na nem úgy, hogy a pénzkereset legyen az önmegvalósításom. Akkor csináltatnék egy olyan bőgőt, aminek az F-luka dollárjel formájú. Hehe, nem is rossz ötlet!

Az ebéd nagyon finomnak ígérkezik!

Tejszínes gombaleves mindenféle jóval:

Kis olivaolajon sonkakockát (lehetőleg házi félét) rottyantani. Rá a hagyma (vörös és egy fej), fokhagyma, gomba, dinszt. Tárkony, kakukkfű, rozmaring (a kertből), só (sonka miatt kevés), bors. Kb. 3 dl vízzel felhúz, majd tejszín belerak, összeforral.
Krumpligombóc készítésének vágyával túl híg tészta keverése, majd végül galuska szaggatása a rottyanó lébe.

Utána szezámmagos rántott csirkemell kicsit elszerecsendiózott krumplipürével, vegyes salival. Hason hintázás.

Nincsenek megjegyzések: